smallebanner-business.jpg

Succesvolle Appeltaartenactie JCI Kennemerland

Met Koningsdag werden er door ons circa 80 zelfgebakken appeltaarten uitgedeeld en ruim €2.300,- opgehaald voor het goede doel ‘Stichting Jarige Job’. De JCI Appeltaartenactie wordt al meer dan 40 jaar door ons georganiseerd. Omdat de oorspronkelijke editie op Koningsdag dit jaar vanwege Corona niet door ging werd de Appeltaartenactie in een digitaal jasje gestoken. En mét succes!

                                                

De taarten werden dit jaar online verkocht, hier via onze eigen website van JCI Kennemerland. Je kon een taartje bestellen om zelf op te halen op Koningsdag op één van de zes afhaalpunten in regio Haarlem/Heemstede. Nieuw was de mogelijkheid om een appeltaart te doneren aan iemand die wel een taartje kan gebruiken. Dankzij sponsoring van taartdozen door RETIF Nederland konden de taarten keurig verpakt meegegeven en afgeleverd worden. Vooral de doneer optie werd een onverwacht succes; maar liefst 52 appeltaarten konden er worden rondgebracht. Met hulp van BUUV Haarlem werden diverse locaties geselecteerd om deze taarten te bezorgen door de leden van JCI Kennemerland. Veel blije gezichten zagen we bij het ‘Leger des Heils’, ‘Daklozen opvang Wilheminastraat’, ‘Daklozen boot Spaarne’, ‘De Blinkert-Kennemerhart’, ‘Sint Jacob’, ‘woningen aan de Blinkertstraat’ en de ‘Janskliniek-Kennemerhart’. 

Met het opgehaalde bedrag kan het goede doel ‘Stichting Jarige Job’ 68 kinderen een verjaardag geven. In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. ‘Stichting Jarige Job’ helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! 

JCI Kennemerland hoopt volgend jaar weer gewoon op de vrijmarkt in Heemstede te kunnen staan, zodat deze traditie alsnog succesvol voortgezet kan worden op de oude, vertrouwde manier. Eventueel in combinatie met een online optie voor het doneren van appeltaarten.

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren de leden diverse initiatieven om, in hun eigen omgeving, positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Wereldwijd heeft JCI meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.500 leden, verdeeld over zo’n honderd lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Kennemerland er eentje is. Kijk voor meer informatie op www.jci.nl

 

  

 

De media over de appeltaartenactie